Напередодні Різдва Папа Римський розкритикував бюрократів у Ватикані

Четвер, 21 грудня 2017, 14:30

Папа Римський Франциск в черговий раз скористався різдвяним привітанням, щоб розкритикувати своїх ватиканських колег.

Про це повідомляє Associated Press.

У своєму четверговому зверненні до ватиканських кардиналів, єпископів і священиків Папа Франциск засудив "рак клік" та те, як ватиканських посадовців псує честолюбство та марнославство.

"Реформування Рима схоже на очищення єгипетського сфінкса зубною щіткою…. Вам необхідне терпіння, відданість справі та делікатність", - звернувся понтифік.

Папа Франциск визнав, що у Святому Престолі працюють багато компетентних, вірних і навіть "святих людей". Але він також зазначив, що є й інші, які показали себе неспроможними реформувати неефективну та застарілу бюрократію Ватикану.

Папа Франциск традиційно щороку звертається до своєї курії із різдвяним привітанням. Найбільш різка критика пролунала у 2014 році, коли Папа перерахував "15 недуг курії", серед яких – "тероризм пліток", "духовний Альцгеймер" і "лицемірне подвійне життя",

У своїй четверговій промові, як очікувалось, Папа мав зосередитися в основному на відносинах Ватикану з іншими країнами і конфесіями. Однак значну частину промови він присвятив внутрішнім справам Ватикану зважаючи на низку контраверсійних відставок ватиканських посадовців у цьому році. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.