На Мальті знайшли вагомі докази, щоб судити трьох осіб за вбивство журналістки

Четвер, 21 грудня 2017, 15:35

Суд на Мальті вирішив, що троє осіб, які підозрюються у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галісії, постануть переду судом, оскільки слідчі знайшли достатньо доказів.

Про це повідомляє Times of Malta.

Як відомо, Вінс Мускат, Джордж Діджіоргіо та його брат Альфред Діджіоргіо звинувачуються у вбивстві журналістки, яке було здійснено через підрив автомобіля 16 жовтня.

Троє підозрюваних не визнають себе винними.

Повідомляється, що сьогодні, 21 грудня, різні офіцери поліції давали свідчення, підтверджуючи докази, представлені слідчими.

Серед різних доказів, судді Клер Стафрейс Замміт надали запис, на якому один з чоловіків, підозрюваних у підриві автомобіля, слухав звуки вибуху по телефону свого брата.

Суддя також почула, як підозрілий пристрій було включено поблизу будинку журналістки о 13.00 ще до вибуху бомби.

Окрім того, проведена ДНК експертиза недопалку, знайденого в ході слідства, підтвердила, що її курив Альфред Діджіоргіо.

Раніше повідомлялося, що чоловік, звинувачений у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галісії, активував бомбу в її автомобілі за допомогою смс-повідомлення, відправленого з борту човна.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.