Україна не голосувала за резолюцію щодо Єрусалиму після погроз США

П'ятниця, 22 грудня 2017, 08:43

Україна не голосувала за резолюцію, яка відкидає визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю. 

Про це повідомляє Голос Америки.

Понад 20 країн ООН не голосували за суперечливу резолюцію, серед них Україна і Грузія, як, як зазначається, розраховують на допомогу США у протистоянні російській агресії.

За словами представників української делегації в ООН, таким чином вони висловили свою позицію, що таке голосування не сприятиме зменшенню напруги в регіоні, а статус Єрусалима має бути вирішений лише шляхом мирних переговорів.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за резолюцію ООН, в якій США закликають відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїля.

"Всі ці країни, які беруть наші гроші і потім голосують проти нас на Радбезі або Генасамблеї, вони беруть сотні мільйонів доларів та мільярдів… Ми спостерігатимемо за голосуванням. Нехай голосують проти нас, ми багато зекономимо. Нам байдуже", - заявив Трамп.

21 грудня за резолюцію, яка відкидає визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю, проголосували 128 членів Генасамблеї ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.