Путін заявив про агресивний характер стратегії нацбезпеки США

П'ятниця, 22 грудня 2017, 14:09

Президент РФ Володимир Путін заявив, що нова стратегія національної безпеки США має агресивний характер.

Путін закликав це враховувати, повідомляє ТАСС.

Він також заявив, що США порушують Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. За його словами, Вашингтон веде до руйнування договору, вишукуючи нібито порушення з боку Москви.

Путін зажадав уважно відстежувати зміну балансу сил у світі, особливо біля кордонів РФ. За його словами,  у Росії є суверенне право адекватно реагувати на загрози від агресивного розвитку військової інфраструктури, зокрема США в Європі.

"У Росії є суверенне право і всі можливості для того, щоб адекватно і своєчасно реагувати на подібні потенційні загрози. При необхідності прошу оперативно готувати і вносити обґрунтовані пропозиції щодо коригування документів військового планування, щодо підвищення рівня обороноздатності країни".

Трамп визнав Росію загрозою у новій стратегії нацбезпеки США. Адміністрація президента США заявила, що Росія втручається у внутрішні політичні справи країн у всьому світі та визначила Москву як суперника.

Читайте також на сайті "Європейської правди": "Нова стратегія нацбезпеки США: "комплімент" Росії та пріоритети для України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.