Прем’єр Польщі запевнив у підтримці євроатлантичних прагнень України

Четвер, 28 грудня 2017, 11:57

Новий прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запевнив, що Варшава має намір продовжувати підтримувати євроатлантичні прагнення України.

Про це повідомляє PAP.

За словами речниці польського уряду, під час телефонної розмови прем'єр-міністр України привітав прем'єр-міністра Польщі з нагоди вступу на посаду глави уряду.

Повідомляється, що прем'єр-міністри підтвердили важливість поглиблення двостороннього співробітництва в сферах економіки, безпеки, культури та місцевого самоврядування.

"Прем'єр-міністр (Польщі - Ред.) підтвердив, що Польща підтримує євроатлантичні прагнення України та має намір продовжувати підтримку у цій сфері", - сказала речниця польського уряду Йоанна Копчинська.

"Сьогодні (27 грудня - Ред.) провів телефонну розмову з новопризначеним прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Ми підтвердили взаємну налаштованість на діалог і стратегічне партнерство по багатьох питаннях – від економіки та енергетичного майбутнього до формування порядку денного роботи Варшави як непостійного члена Радбезу ООН в наступні два роки. Запросив колегу відвідати Київ у зручний час", - написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму Facebook.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда призначив 11 грудня новий уряд на чолі з Матеушем Моравецьким.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.