Додон знову відхилив кандидатури шести міністрів, запропоновані прем'єром

Четвер, 28 грудня 2017, 13:13

Президент Молдови Ігор Додон знову відхилив кандидатури на посади міністрів, запропоновані прем'єр-міністром Павелом Філіпом.

Про це Додон повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Щоб було ясно для парламентаріїв і уряду: я не збираюся поступатися в цій ситуації. Я не прийму, і я впевнений, що всі ті, хто підтримує президента Республіки Молдова, не приймуть призначення таких міністрів", - заявив він.

За словами Додона, більшість запропонованих кандидатів "продемонстрували посадову невідповідність, відсутність професіоналізму та сумний опортунізм на своїх попередніх посадах і в своїй попередній діяльності".

"Їхнє просування є продуктом очевидної політичної змови з метою задоволення інтересів учасників парламентської коаліції. Якщо мова йде про передвиборну угоду, то це марна трата часу, оскільки ніщо не врятує цей уряд від падіння після парламентських виборів 2018 року", - написав він.

Нагадаємо, нещодавно президент Молдови Ігор Додон затвердив відставку шести членів молдовського уряду, оголошену раніше лідером Демократичної партії Володимиром Плахотнюком.

Після цього він відмовився затверджувати кандидатури членів уряду, запропонованих прем'єр-міністром Павелом Філіпом.

Як відомо, Додон раніше заявляв, що підпише відставку міністрів уряду Філіпа, але відмовиться затверджувати нові кандидатури.

У відповідь спікер парламенту Андріан Канду заявив, якщо президент відмовиться підписувати указ про призначення нових міністрів, уряд змушений буде звернутися до Конституційного суду з вимогою встановити тимчасове виконання обов'язків президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.