Боротьба з корупцією не менш важлива за танки й артилерію – командувач армії США

Понеділок, 4 грудня 2017, 09:52

Командувач сил США в Європі Бен Ходжес заявив, що реформи в Україні, зокрема питання боротьби з корупцією, є не менш важливими, аніж танки чи артилерія.

Про це Ходжес заявив в інтерв'ю "Європейській правді" під час Львівського безпекового форуму.

За словами командувача сил США в Європі, в Україні мають бути свідомі того, що підтримка Заходу не є вічною.

"Вона не зберігатиметься назавжди, якщо ми не будемо бачити, що Україна продовжує рух дорогою реформи. Якщо не буде прозорості у витрачанні коштів в оборонній промисловості, якщо виплати коштів військовим не стануть безумовно прозорими, якщо не збільшиться контроль за бюджетом – тоді з’явиться ризик, що окремі західні держави втратять інтерес до України або ж з’явиться так звана "втома від України", - сказав він.

Ходжес відзначив, що саме українська сторона відповідальна за те, щоб запобігти такому сценарію та зберегти довіру з боку Заходу.

"Проблема корупції, нестача реформ – це вразливість України, яку Росія використовує буквально щодня, щоби підірвати український уряд та довіру українців до державних інституцій. Саме тому ці реформи є не менш важливими, аніж танки чи артилерія", - заявив командувача сил США в Європі.

Нагадаємо, командувач сил США в Європі Бен Ходжес вважає, що єдиний шлях, щоб запобігти новому вторгненню РФ до України - це продемонструвати свою готовність до такого сценарію, щоб усі були свідомі того, що Україна здатна до спротиву.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті "Європейської правди": "Командувач сил США в Європі: На Донбасі дипломати без військових – як оркестр без інструментів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.