Siemens заявив, що умови контракту щодо турбін виключали порушення санкцій ЄС

Вівторок, 5 грудня 2017, 11:36

У контракті на поставку для російської електростанції турбін німецької компанії Siemens, переправлених пізніше російською владою в окупований Крим, містилися норми, що виключають порушення санкцій Євросоюзу.

Про це в ході засідання Арбітражному суді Москви заявив представник німецького концерну, передає "Коммерсант".

За його словами, в договір був включений пункт, згідно з яким, російська структура концерну ТОВ "Сименс технологии газовых турбин" могла відмовитися від виконання контракту, якби це загрожувало порушенням санкцій.

Крім цього в рамках контракту покупець був зобов'язаний не розміщувати турбіни в Криму, а кінцевим місцем їх поставки встановлювався Таманський півострів.

"Зусилля були спрямовані на те, щоб не допустити порушення концерном Siemens санкцій ЄС і звільнити від можливої ​​відповідальності", - заявив представник компанії.

Він також, як і на попередніх слуханнях, сказав, що укладення контракту відбулося під впливом помилки або обману з боку двох структур "Ростех" - ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (ТОВ ТПЕ).

В результаті Siemens просить суд зобов'язати "Технопромекспорт" повернути поставлені в Крим газові турбіни.

Нагадаємо, Siemens просить російський суд визнати недійсною угоду з продажу турбін, спочатку призначених для ТЕС в Тамані. Позов було подано 11 липня 2017 року.

До прийняття рішення з цього питання німецька компанія просила накласти арешт на чотири турбіни, переміщені в анексований Крим, і встановити заборону на монтаж газотурбінних установок. У цьому  Siemens було відмовлено.

Інформація про переміщення турбін призвела до розширення санкцій ЄС. Як згодом стало відомо, перед підписання контракту про продаж турбін президент РФ Володимир Путін особисто гарантував, що вони не будуть переміщені в анексований Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: