Віце-прем’єр Польщі може змінити Беату Шидло на посту глави уряду – ЗМІ

Вівторок, 5 грудня 2017, 12:14

Віце-прем’єр і міністр фінансів Польщі Матеуш Моравецький може замінити Беату Шидло на посаді глави уряду.

Про  це повідомляє RMF24 з посиланням на джерела.

Сценарій заміни Шидло на Моравецького авторства лідера керівної партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського був представлений напередодні на партійній нараді.

За даними радіо, до змін в уряді може дійти щонайраніше на наступному тижні, а скоріше за все – незадовго перед різдвяними святами.

Решта змін в уряді залежатимуть уже від рішення самого Моравецького. В той же час Качинський наполягає на заміні глави МЗС Вітольда Ващиковського.

Зазначається, що напередодні Моравецький мав брати участь у засіданні Єврогрупи у Брюсселі, однак направив замість себе свого заступника. Це на думку ЗМІ, має зв’язок з інформацією про можливі зміни в уряді.

"Останнім часом він часто скасовує зустрічі, таке вже траплялося. Це може мати зв’язок з нинішніми спекуляціями ЗМІ, а може і не мати", - цитує неназваного співрозмовника агентство PAP.

Як пише видання Do Rzeczy з посиланням на близькі до керівництва "Права і справедливості джерела, остаточне рішення про заміну керівника уряду ще не прийняте. Це відбудеться в найближчі дні на засіданні політичного комітету партії.

Видання зазначає, що в останні роки не було такого, що у ключових справах керівництво партії відхиляло рекомендації Качинського.

В той же час політики ПіС у неофіційних розмовах стверджують, що зміна прем’єра була б можлива тільки у разі офіційної відставки Беати Шидло.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що Ярослав Качинський знову може стати прем’єром Польщі. За останніми опитуваннями, більшість поляків не підтримують Качинського у кріслі прем'єра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.