В РФ вирішили направити на комітет ПАРЄ чотирьох парламентарів

Вівторок, 5 грудня 2017, 12:51

Рада Держдуми РФ підтримала рішення про направлення віце-спікера Петра Толстого і голови комітету з міжнародних справ Леоніда Слуцького на консультації до Парижа на запрошення президентського комітету ПАРЄ.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на учасника засідання ради Держдуми.

Раніше член комітету, глава групи "Об'єднані європейські ліві" в ПАРЄ Тіні Кокс повідомив, що президентський комітет ПАРЄ має намір запросити представників Росії на засідання в Париж 14 грудня для обміну думками про майбутнє Ради Європи. У Держдумі підтвердили отримання запрошення.

У свою чергу голова міжнародного комітету Ради Федерації РФ Костянтин Косачов та заступник голови цього ж комітету Володимир Лукін також візьмуть участь в засіданні президентського комітету ПАРЄ від Ради Федерації.

"Так, ми будемо брати участь в засіданні комітету ПАРЄ. Я і Володимир Лукін", - сказав Косачов.

Як повідомлялося, на зустрічі в Парижі буде обговорюватися доповідь Мікеле Ніколетті та тексти ПАРЄ за темою "Заклик до саміту Ради Європи для підтвердження європейської єдності".

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Після цього в уряді Німеччини заявили, що підтримують зусилля генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у питанні участі Росії в ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.