РФ наполягає, що не платитиме внески в Раду Європи, поки діють санкції ПАРЄ

Вівторок, 5 грудня 2017, 14:11

Росія не буде платити внески до Ради Європи, поки російська делегація не бере участі в роботі Парламентської асамблеї РЄ.

Про це заявив віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой, передає РИА "Новости".

Він нагадав, що до припинення виплат Росія протягом двох років платила членські внески, не беручи участь в роботі парламентської асамблеї.

"Наші виборці справедливо ставлять питання, навіщо ми витрачаємо гроші, які можна витратити на інші цілі. І, власне, це рішення було прийнято в зв'язку з тим, що Росія не бере участь. Поки ми не будемо брати участь, відповідно, членські внески платити не будемо ", - сказав Толстой.

"І для Росії рішення, які ухвалюватиме Парламентська асамблея без участі нашої країни, теж не будуть мати легітимної сили, що, безумовно, турбує наших європейських партнерів", - зазначив він.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

Окрім того, в РФ заявили, що не визнають нового Європейського комісара з прав людини, який буде обраний в січні, якщо Росія не матиме права голосу.

Про ситуацію з шантажем з боку РФ  детальніше читайте у статті: "Безпрограшна лотерея Кремля: до чого приведе Москву шантаж Ради Європи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: