На мітингу Саакашвілі виступила євродепутат, яка голосувала проти асоціації Україна-ЄС

фото
Вівторок, 5 грудня 2017, 17:18

Британська євродепутатка Джейн Коллінз, яка є членом євроскептичної Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP), була присутня сьогодні на мітингу в Києві разом з Міхеїлом Саакашвілі.

Виступ Коллінз транслювали в прямому ефірі кілька телеканалів.

Ведучий на сцені біля Верховної ради представив Коллінз просто як депутата Європарламенту, не вказавши, до якої партії вона належить.

Джейн Коллінз виступає біля Верховної ради (скріншот з трансляції) 

Як відомо, UKIP була основною рушійною силою кампанії за вихід Британії з ЄС, а її колишнього лідера Найджела Фараджа називають другом президента РФ.

У 2014 році Коллінз була однією зі 137 депутатів Європарламенту, які голосували проти ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України. В той же час у 2017 році її прізвища не було у списку евродепутатів, які голосували проти надання безвізового режиму Україні.

"Я сьогодні приїхала сюди, щоб поговорити з Мішею про захист прав дітей, про захист прав людей. І ви можете уявити, що я відчувала, коли я на власні очі побачила, що його права просто знищують і принижують. Але те що було сьогодні, це була ваша перемога, перемога Михаїла і перемога прав людини в України. А також це була поразка вашого уряду в демократії, повернення до часів, коли ув’язнювалися політичні опоненти, такі як Тимошенко. І це велика ганьба", - сказала Коллінз.

Вона закликала присутніх підтримати Саакашвілі, тому що він "зможе дати вам зміни, яких ви прагнете". "Демократія в Україні переможе і вас приймуть у ЄС", - додала вона.

Люди біля сцени сприйняли виступ Коллінз вигуками "дякуємо".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.