Вибух, сльозогінний газ та ніж: поліція оприлюднила план замаху на прем'єра Британії

фото
Середа, 6 грудня 2017, 11:43

Британські ЗМІ оприлюднили деталі планування замаху на прем'єр-міністра країни Терезу Мей, який терористи планували здійснити в її резиденції на Даунінг-стріт, 10.

Деталі планування замаху на Мей оприлюднило британське видання The Sun.

Повідомляється, що минулого тижня в результаті спільної операції британської служби контррозвідки МІ5, контртерористичної служби та поліції було затримано двох осіб (20 та 21 рік).

За останніми даними, двом затриманим вже пред'явили звинуваченням у плануванні терористичної атаки, під час якої планувалося підірвати пояс смертника та напасти з ножем на прем'єр-міністра країни.

Поліцейські заявляють, що один із затриманих, 20-річний Нааімур Закарія Рахман, планував здійснити вибух біля воріт на Даунінг-стріт. Вибуховий пристрій підозрюваний нібито планував сховати у своїй сумці.

Після вибуху Рахман, одягнутий у пояс смертника, нібито мав увірватися всередину резиденції, де планував розпилити перцевий газ та зарізати Терезу Мей.

Посилена охорона резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт (фото EPA)
 Фото PA

Рахмана також звинувачують в наданні допомоги 21-річному Мохаммеду Акібу Імрану, який, на думку поліції, намагався приєднатися до ІДІЛ.

Імран звинувачується в спробі отримати підроблений паспорт та намірах приєднатися до ІДІЛ у Лівії.

Обидва підозрюваних були затримані у вівторок, 28 листопада.

Зазначається, що Рахмана затримали у Північному Кенсінгтоні (західний Лондон), коли він мав із собою два пояси смертника.

Через півтори години поліція затримала Імрана в Південно-Східному Бірмінгемі.

Обидва чоловіки сьогодні знаходяться під вартою в Вестмінстерському суді за звинуваченнями у терористичних злочинах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що служби безпеки Великої Британії запобігли замаху на прем'єр-міністра країни Терезу Мей, який планувалося здійснити біля її резиденції на Даунінг-стріт, 10.

Чиновники служби безпеки вважають, що їм вдалося запобігли дев'ятьом терактам з березня цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.