Україна звинуватила три німецькі компанії у незаконній роботі в анексованому Криму

Середа, 6 грудня 2017, 11:58

Україна виявила факти здійснення діяльності німецьких компаній DHL Express, Adidas AG та Puma SE на території незаконно анексованого Криму.

Про це повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ).

Факти здійснення діяльності німецьких компаній DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території Кримського півострову було виявлено МТОТ в ході моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території.

Міністерство повідомляє, що робота вказаних іноземних компаній (DHL Express, Adidas AG, Puma SE) в Криму суперечить політиці невизнання, передбаченій Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262 від 27 березня 2014 року, та порушує встановлені Європейським союзом санкції проти Російської Федерації.

Зокрема, на російському сайті компанії DHL Express були вказані адреси офіційних представництв у Криму. Однак, станом на 10:00 10 листопада 2017 року інформація була видалена із сайту.

Також, на сайтах компаній Adidas AG та Puma SE - вказано адреси офіційних магазинів цих компаній.

"МТОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідність вжиття передбачених законодавством заходів спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності державного кордону, національних інтересів України", - йдеться у повідомленні.

Раніше міжнародна логістична компанія DHL, що базується в німецькому Бонні, пояснила специфіку своєї діяльності на анексованому Росією півострові Крим, заявивши, що не порушує режим санкцій ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.