Міноборони Британії не дає літаки міністру фінансів через його борги

Середа, 6 грудня 2017, 16:29

Міністру фінансів Великої Британії Філіпу Хаммонду заборонили користуватися літаками та вертольотами Міністерства оборони, поки відомства не врегулюють питання оплати рахунків.

Про це повідомляє The Times.

За даними видання, міністерство Хаммонда має борг у шестизначну суму за минулі польоти. Міноборони видало розпорядження посадовим особам, які приймають VIP-бронювання для літаків, не приймати більше запитів від міністра фінансів, доки він не сплатить рахунки.

Повідомляється, що Хаммонд використовував реактивні літаки BAe 146, які також перевозять королівську сім'ю, а також вертольоти A109. Цього року він здійснив близько 20 офіційних подорожей транспортом Міноборони у напрямках, для яких доступні поїзди або бюджетні авіакомпанії.

Міноборони виставило рахунок Мінфіну за користування літаками, які пропонують сервіс першого класу, алкогольні напої та обіди з трьох страв, але відомство Хаммонда їх відхилило.

Рішення про заборону на користування літаками було прийняте на тлі загострення конфлікту між двома відомствами.

Хаммонд, який перебував на посаді міністра оборони з 2011 по 2014 рік, нещодавно заявив, що армії потрібно всього 50 тисяч військовослужбовців, тоді як зараз в британській армії служать 77400 осіб.

Він також пропонує скорочувати фінансування армії на 2 млрд фунтів щорічно.

Міністр оборони Гейвін Уільямсон погрожує піти у відставку, якщо буде ухвалене рішення про скорочення персоналу нижче 70 000 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.