Німеччина продовжила депортацію афганців попри протести

Четвер, 7 грудня 2017, 11:02

У Кабулі вранці у четвер, 7 грудня, приземлився літак з висланими з Німеччини 27 афганцями.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначається, вперше на борту літака, зафрахтованого урядом Німеччини, перебували двоє людей, які представляли реальну загрозу для громадської безпеки. Спецслужби ФРН вважають їх здатними скоїти теракт.

Процедуру висилки в аеропорту Франкфурта-на-Майні забезпечували близько 70 співробітників поліції, їм протистояли приблизно 600 чоловік, активно протестували проти висилки афганців.

Рух Pro Asyl знову зажадав припинити депортації в Афганістан у зв'язку з проблемами безпеки в цій країні. "Спіраль нелюдяності повинна бути зупинена", - заявив глава руху Гюнтер Буркхард.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр неодноразово заявляв, що МВС продовжить висилати афганців, незважаючи на будь-яку критику. "Ми будемо дотримуватися тієї лінії, що особи, які становлять загрозу для громадської безпеки, порушники закону, а також ті, хто вперто відмовляється від інтеграції, можуть бути депортовані і в Афганістан", - упевнений міністр.

Уряд ФРН в 2016 році підписав з афганською владою договір про реадмісію. У грудні того ж року почалися перші депортації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: