Німеччина та Франція опинилися серед 49 країн-порушниць санкцій проти КНДР

Четвер, 7 грудня 2017, 15:56

Загалом 49 країн порушили санкції Організації Об'єднаних Націй щодо Північної Кореї між березнем 2014 року і вереснем 2017 року.

Про це йдеться у даних американського Інституту науки та міжнародної безпеки, передає CNN.

Серед країн порушниць опинилися Китай, найбільший торговельний партнер Північної Кореї, а також Німеччина, Бразилія, Індія та Франція.

Тринадцять з них, включаючи Анголу, Кубу, Мозамбік, Танзанію, Іран, Шрі-Ланку, М'янму і Сирію, були пов'язані з військовими Північної Кореї.

Усі, крім п'яти з 49 країн, порушили режим санкції іншими способами, наприклад, сприяючи підставним компаніям режиму Північної Кореї або імпортуючи санкційні товари та корисні копалини.

Двадцять країн також були пов'язані з тим, щоб допомагали здійснювати доставки на кораблях до та з Північної Кореї, часто "перефарбовуючи" або змінюючи національну реєстрацію суден.

Загалом до списку країн-порушниць потрапили: Ангола, Барбадос, Бразилія, Болгарія, В'єтнам, Греція, Єгипет, Ефіопія, Китай, Камбоджа, Кірибаті, Коста-Ріка, Малайзія, Маршаллові острови, Мексика, Монголія, Намібія, Німеччина, Індія, Ірландія, Іран, Об'єднані Арабські Емірати, Палау, Панама, Перу, Пакистан, Польща, Румунія, Росія, Сальвадор, Сінгапур, Сьєрра-Леоне, Судан, Сирія, Шрі-Ланка, Танзанія, Таїланд, Того, Філіппіни, Фіджі та Франція та інші.

Раніше повідомлялося, що Китай закриває на своїй території північнокорейські компанії відповідно до санкцій ООН проти Пхеньяна, які були введені через ядерні та ракетні випробування.

Північнокорейські компанії мають закритися протягом 120 днів після затверджених 11 вересня останніх санкцій ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.