Євродепутати висловили повну підтримку НАБУ та нагадали про антикорупційний суд

Четвер, 7 грудня 2017, 16:47

Євродепутати Ребекка Хармс та Пятрас Ауштрявічус висловили повну підтримку роботі НАБУ під керівництвом Артема Ситника та закликали прискорити процес створення антикорупційного суду.

Про це йдеться у заяві Ребекки Хармс та Пятраса Ауштрявічюса - друзів європейської України щодо питання боротьби з корупцією, повідомляє прес-служба  Ребекки Хармс.

"Ми, члени Європарламенту та члени Групи європейських друзів України, вітаємо сьогоднішню заяву президента України Петра Порошенка та його звернення боротися з корупцією з більшою рішучістю.

Ми хочемо висловити нашу повну підтримку роботі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під керівництвом Артема Ситника. Ми впевнені, що для посилення зусиль НАБУ, необхідно прискорити процес створення антикорупційного суду", - йдеться у заяві.

Хармс та Ауштрявічус заявили, що очікують законопроект "Про антикорупційні суди" буде вилучено з порядку денного та буде суттєво переглянуто.

"Нарешті, ми хочемо підкреслити, що ми сподіваємось побачити по-справжньому консолідовану та спільну роботу всіх державних інституцій та усіх відповідальних осіб України щодо справжнього протистояння корупції. Цей виклик, безсумнівно, є найважливішим елементом порядку денного асоціації Україна-ЄС та, що ще важливіше, залишається основною вимогою та очікуванням людей у сьогоднішній пост-Майданній Україні", - наголосили євродепутати.

Як повідомлялося, проект Закону України № 7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю" Верховна Рада планувала розглянути 7 грудня.

У разі прийняття цього документа, антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, що означало б згортання в Україні антикорупційної реформи.

Законопроект був внесений до Ради 6 грудня главами фракцій БПП і Народний фронт Артуром Герасимовим і Максимом Бурбаком. 

Детальніше про це у статті ЄвроПравди "За крок від прірви: ніч, коли Україна ледь не втратила безвіз".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.