ЄС посилить контроль безпеки та екологічності авто, введе штрафи для автопрому

Четвер, 7 грудня 2017, 19:59

Єврокомісія оголосила про намір штрафувати автомобілебудівників на суму до 30 тисяч євро за кожне авто, яке не відповідає нормам і стандартам ЄС з безпеки та екології.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ЄК.

Європарламент, Рада ЄС та Єврокомісія досягли політичної угоди про значне підвищення якості та зміцнення незалежності системи сертифікації і тестування транспортних засобів, а також перевірки автомобілів, які вже перебувають на ринку, і посилення загальної системи нагляду з боку ЄС.

Приводом для переговорів стали скандали, пов'язані із встановленням на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами програмного забезпечення, що спотворює дані про вихлопи.

"Дизельгейт" виявив слабкі сторони нашої системи регулювання та контролю ринку. Ми знаємо, що деякі виробники автомобілів йшли на обман, а багато інших використовували лазівки в законодавстві. Тому ми розбудовуємо всю систему", - сказала єврокомісар з питань внутрішнього ринку, промисловості та підприємництва Ельжбета Беньковська.

ЄС також посилить критерії оцінки технічних сервісів, що видають дозвіл на випуск автомобіля на ринок, а також проводитимуть їх регулярні перевірки.

Крім того, в майбутньому передбачаються регулярні перевірки не тільки прототипів автомобілів, але і машин, які вже знаходяться на ринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.