Майже всі екс-посли США в Ізраїлі не підтримують рішення Трампа про Єрусалим

П'ятниця, 8 грудня 2017, 10:52

Всі, крім двох із 11 колишніх послів Сполучених Штатів в Ізраїлі вважають, що рішення Трампа щодо Єрусалима є помилковим та небезпечним.

Про це повідомляє видання The New York Times, яке отримало коментарі від екс-послів після оприлюднення рішення Трампа.

Даніел Куртцер, який був послом з 2001 по 2005 рік під час президента Джорджа Буша заявив: "Є багато недоліків, як дипломатично, так і з точки зору мирного процесу на Близькому Сході, і ніякого сприятливого аспекту. Ми знову ізольовані на міжнародному рівні - крім ізраїльського уряду, який це підтримує, - і ми виходимо з тієї ролі, яку президент, як він сказав, хоче грати - роль миротворця".

Видання повідомляє, що навіть ті колишні посли, які погодилися, що Трамп визнав реальність на виконавчому рівні, не погодилися з його підходом.

Одним з винятків є Огден Р. Рейд, колишній конгресмен, який був послом з 1959 по 1961 рік, наприкінці адміністрації президента США Дуайта Ейзенхауера. "Я думаю, це правильне рішення", - сказав він.

Ще одним прибічником рішення Трампа є Едвард С. Уокер-молодший, який був послом з 1997 по 1999 рік під час президентства Білла Клінтона. "Думаю, що це саме час. Ми були нездатні визнати реальність. Ми всі знаємо, що в Ізраїлю є столиця, вона називається Єрусалимом, і ніхто не ставив це під сумнів протягом 35 років служби на Близькому Сході", - сказав він.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп попри застереження світової спільноти прийняв рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: