Обама виголосив промову з натяками про схожість Трампа з Гітлером

П'ятниця, 8 грудня 2017, 14:06

Екс-президент США Барак Обама закликав американців захищати демократію та застеріг щодо появи фанатизму та шовіністичних настроїв під час президентства Дональда Трампа.

Про це Обама заявив у своїй промові в Економічному клубі Чикаго, передає The Telegraph.

Хоча Обама прямо не говорив про Трампа, однак його промова спричинила хвилю критики, оскільки колишній президент США, хоча й не прямо, однак порівнював нинішнього президента США з одним із найбільш негативних лідерів у історії.

У своєму виступі Обама розповів аудиторії про небезпеку збільшення некритичного задоволення самим собою або своїми досягненнями.

"Ми повинні схилятися до цього саду демократії, інакше справи можуть швидко розвалитися", - сказав він, додавши, що попри демократію Веймарської республіки, Адольф Гітлер піднявся до влади.

"Шістдесят мільйонів людей померло. ... Отже, ви повинні звернути увагу. І голосувати", - сказав він, посилаючись на кількість загиблих під час Другої світової війни.

Як відомо, критики Трампа звинувачують його в тому, щоб він посилює націоналістичні та шовіністичні почуття в США, підливаючи масла у вогонь щодо антимусульманської риторики.

Майкл Джонс, засновник американського популістського "Руху Чаювання", назвав коментарі Обами "абсурдними".

"На жаль, колишній президент, який, без сумніву, є розумною людиною, зробив цю помилку. Гітлер вбив шість мільйонів невинних цивільних осіб, а Дональд Трамп створив більше одного мільйона робочих місць і абсолютно нікого не вбив", - сказав він.

Джессі Уоттерс, політичний коментатор, сказав на Fox News: "Я думав, що Обама був кращим, ніж це. Порівнювати свого наступника з Адольфом Гітлером ... жахливо. Це принизливо та низько для нього".

"Я розумію, чому він розсердився, але це жахливе порівняння", - додав він.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп попри застереження світової спільноти визнав Єрусалим столицею Ізраїлю.

Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.