Волкер: кращий шлях для РФ - вивести війська з Донбасу та виконати Мінськ

П'ятниця, 8 грудня 2017, 17:03

Для врегулювання конфлікту на Донбасі необхідне принципове рішення Росії, адже ватажки сепаратистів не діють самостійно.

Про це сказав спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер під час скайп-конференції з Відня, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"РФ має усвідомити, що вторгнення на Донбас насправді суперечить цілям, про які вона заявляє. Росія каже, що турбується за російськомовне населення, але єдиний регіон, де їм загрожує небезпека – це зона конфлікту. Тому якщо вони кажуть, що їхня мета захистити когось, то вони її точно не досягають", - сказав Волкер.

Він також зазначив, що вести переговори щодо врегулювання конфлікту треба напряму з Росією, адже нещодавні події із ватажком так званої "ЛНР" Олександром Захарченко показали, що сепаратисти самостійно нічого не вирішують.

"Він залишив Донбасу і поїхав до Москви. Це ще одна демонстрація, що всі ці люди там контролюються Росією і тому важливо, щоб ми вели перемовини напряму з РФ. Необхідно, щоб саме Росія прийняла фундаментальне рішення щодо врегулювання", - додав Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що гуманітарна криза на сході України найгірша за 3 роки і ситуація продовжує погіршуватися.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон напередодні заявив, що американські санкції щодо Росії залишатимуться чинними, поки Крим залишається анексованою територією, а російські війська перебувають на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.