Естонія збільшить витрати на боротьбу з пропагандою в 13 разів

Середа, 10 січня 2018, 13:15

Державна канцелярія Естонії цього року збільшить з 60 до 800 тисяч євро витрати на роботу відділу стратегічної комунікації, який займається боротьбою з пропагандою і поширенням дезінформації.

Таким чином витрати зростуть в 13 разів, повідомляє естонське видання Postimees.

"До вже наявних двох на роботу в Дім Стенбока візьмуть ще вісім експертів у сфері стратегічної комунікації, у кожного з яких будуть свої завдання. Естонія повинна сформувати силу, здатну здійснювати моніторинг, наводити заперечення і інтенсивніше, ніж раніше, долати кризи", - ідеться у повідомленні видання.

До 2021 року на ці цілі буде витрачено 3,26 мільйона євро.

Мартін Яшко, який керує процесом комунікації в уряді, зазначив, що раніше на стратегічну комунікацію намагалися навісити ярлик державної пропаганди, але насправді її діяльність пов'язана з безпекою Естонії.

Яшко зазначив, що сьогодні стратегічна комунікація в Естонії багато в чому носить реакційний характер: якщо з'являється інформація, що шкодить Естонії, то в кращому випадку її встигають вчасно помітити, але мета полягає в тому, щоб діяти превентивно.

Одним із нових завдань команди стане отримувати значно чіткішу картинку в інформпросторі зарубіжних медіаканалів і соціальних мереж, в яких мова йде про Естонію. Крім того, потрібно створити контактну мережу із зарубіжних журналістів, які цікавляться Естонією.

Третім важливим завданням команди стане створення кола експертів щодо стратегічної комунікації, яких держава навчатиме в спокійний час, а в кризовий час, образно кажучи, мобілізує, відзначає видання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.