У Німеччині зруйнували село із собором заради видобутку вугілля

фото, відео
Середа, 10 січня 2018, 15:23

Енергокомпанія RWE Power почала руйнування так званого "собору" Іммерата на заході Німеччини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Неороманська базиліка і село, в якому вона стояла, знищують задля видобутку бурого вугілля. Спорудження базиліки завершилося в 1891 році. Впродовж 122 років вона була центром культурного життя села.

фото - DPA

Іммерат розташовано над найбільшим вугільним басейном на захід від Кельна. Енергокомпанія RWE Power продовжує покладатися на електроенергію з невідновлюваних джерел. Тому села повинні бути знесені, на їхньому місці буде котлован.

 

Близько 900 жителів Іммерату вже залишили свої будинки, більшість будівель у селі зруйновані. Загалом у регіоні мають переїхати 7900 мешканців.

Активісти Greenpeace зайняли базиліку незадовго перед зруйнуванням, закликаючи дозволити їй простояти, принаймні поки не буде сформовано новий уряд, який оголосить курс на відмову від вугілля.

RWE - розробник кар'єру - відмовився виконувати прохання, вигнав протестувальників за допомогою поліції та привіз екскаватори.

Найсумніше те, що руйнування села, ймовірно, не було обов'язковим. Вугілля тут можуть і не дозволити видобувати - якщо новий федеральний уряд прийме рішення відмовитися від вугільних електростанцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.