Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії приїде до Києва

Четвер, 11 січня 2018, 08:58

Наступного тижня керівник Групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер прибуде до Києва для обговорення напрямів подальшої співпраці з Україною.

Про це заявила в ефірі "112 каналу" голова комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє "Укрінформ".

"На наступному тижні тут (у Києві. - Ред.) перебуватимуть представники ЄС, зокрема, керівник Групи підтримки України на рівні Європейської комісії Петер Вагнер.

Разом з послом ЄС в Україні (Хюгом) Мінгареллі ми проведемо засідання нашого комітету з комітетом з питань європейської інтеграції і зацікавленими депутатами, щоб почути їхнє бачення пріоритетів у співпраці з Україною", - сказала Гопко.

Вона додала, що наразі важливо підбити підсумки минулого року і намітити, на чому фокусуватися у співпраці з ЄС. "Але питання подальшого просування реформ - одне з ключових", - наголосила Гопко.

Вона нагадала, що Україна торік не отримала 600 млн євро макрофінансової допомоги через те, що не виконала деяких умов її надання.

У цьому контексті Гопко поінформувала, що профільний комітет ВР ініціював спільне засідання з урядом, щоб почути їхнє бачення вирішення наявних проблем, у тому числі з "дуже відсталим" використанням наданих Євросоюзом коштів на проекти у сфері інфраструктури, енергоефективності та житлово-комунальному секторі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.