Уряд призначив заступника міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції

фото
Четвер, 11 січня 2018, 12:11

Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про призначення Ольги Стефанишиної на посаду заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів.

Ольга Стефанишина більше 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду "Пацієнти України", що об’єднує людей з різними захворюваннями у боротьбі за право на життєво необхідне лікування.

Ольга Стефанишина та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Вона є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям.

Фонд "Пацієнти України" також брав участь у розробці  Закону України "Про лікарські засоби", котрий спрощує та скорочує процедуру реєстрації в Україні ефективних лікарських засобів, що зареєстровані та використовуються у країнах із жорсткими регуляторними процедурами.

"На посаді заступника міністра Ольга Стефанишина продовжить роботу із розширення доступу пацієнтів до лікування, а також виконання ключових зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.