Французький суд розгляне заборону "представництва ДНР" у Марселі

Четвер, 11 січня 2018, 12:31

У французькому місті Екс-ан-Прованс 11 січня відбудеться судове засідання у справі про заборону так званого "представництва ДНР", що діє у Марселі.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Планується, що на засіданні прокурор вимагатиме скасувати державну реєстрацію асоціації "Офіційний представницький центр ДНР у Франції".

Зокрема, прокурор надасть матеріали досудового слідства та докази порушення "асоціацією ДНР" законодавства Франції та норм міжнародного права.

Наприкінці минулого року глава "представництва" Юбер Файяр підтвердив, що отримав повістку в суд на 11 січня. За його словами, навіть якщо суд винесе рішення закрити організацію, вона "буде продовжувати роботу в тій чи іншій формі", а сам Файяр має намір попри будь-яке рішення суду представляти "ДНР" у Франції.

Нагадаємо, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв’ю "Європейській правді" повідомила, що прокурор Франції звернувся до прокуратури округу Екс-ан-Прованс із позовом щодо судової ліквідації так званого "представництва ДНР".

У французькому місті Марсель 25 вересня 2017 року відбулося відкриття так званого "представництва "ДНР".  Його зареєстрували в статусі громадського об’єднання, що не вимагає попереднього дозволу.

У відповідь Франція заявила, що ніколи не визнавала так звану "ДНР" та не має двосторонніх контактів із псевдореспублікою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.