Польську комісію з розслідування Смоленської катастрофи очолив Мацеревич

Четвер, 11 січня 2018, 12:37

Колишній міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич призначений головою підкомісії з нового розслідування причин катастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського під Смоленськом у 2010 році.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Антоні Мацеревич показав особливу рішучість та активність під час розслідування причин Смоленської катастрофи як на посаді міністра національної оборони, так і раніше, як голова парламентської групи з питань розслідування причин катастрофи Ту-154М", - заявили в Міноборони Польщі.

Мацеревича призначив новий міністр оборони Маріуш Блащак. Він наголосив, що Мацеревич гарантує з’ясування обставин найбільшої трагедії в історії повоєнної Польщі.

На думку очільника оборонного відомства, Мацеревич, завдяки своєму досвіду, створить для підкомісії ефективні умови для встановлення причин подій 10 квітня 2010 року.

Мацеревич на посаді міністра оборони був найбільш гучним критиком Росії в уряду Беати Шидло. Саме від нього лунали найгостріші заяви щодо російської агресії в Україні і прямої причетності Росії до Смоленської катастрофи.

Напередодні польська підкомісія, що займається повторним розслідуванням Смоленської катастрофи, заявила, що ліве крило літака Ту-154М було знищене внаслідок внутрішнього вибуху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.