Війська Асада та повстанці ведуть бої за стратегічний аеропорт у провінції Ідліб

Четвер, 11 січня 2018, 15:24

Сирійські повстанські групи розпочали контрнаступ проти урядових сил, які намагаються захопити стратегічну авіабазу "Абу Захур" у провінції Ідліб на північному заході країни.

Про це повідомляє The Associated Press.

Сирійська армія ще минулого року почала операцію із захоплення авіабази, яку повстанці контролюють з 2015 року.

З кінця жовтня сирійські сили захопили близько 160 сіл в регіоні. В останні тижні бойові дії посилилися, армії Асада вдалося підійти впритул до бази.

Операції сирійської армії також спрямовані на взяття під контроль дороги, що зв'язує столицю Дамаск з найбільшим у Сирії північним містом Халеб.

У ніч на четвер кілька повстанських груп, серед яких афілійована з "Аль-Каїдою" група "Організація звільнення Леванту", почали контрнаступ і за різними даними в’язали під контроль 11 населених пунктів, захоплених раніше військами Асада.

Крім того, інформаційне агентство Aamaq, пов’язане з терористами "Ісламської держави", повідомила, що бойовики проводять операції проти сирійських військ на сході провінції.

Через бойові дії за останні місяці свої будинки залишили близько 100 000 людей, які втекли на північ до безпечних районів, близьких до кордону з Туреччиною.

Провінція Ідліб - найбільша територія, що залишилася під контролем повстанських груп, які виступають проти режиму Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.