Блок Меркель та СДПН домовилися обмежити прийом біженців

П'ятниця, 12 січня 2018, 12:14

Блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів і Соціал-демократична партія Німеччини дійшли згоди щодо обмеження міграції на попередніх консультаціях щодо формування коаліції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Партії домовилися, що приплив біженців буде обмежений на рівні не вище 180-220 тисяч осіб на рік. Про механізми обмеження поки не повідомляється.

Крім того, сторони вирішили зняти повну заборону на возз'єднання біженців, які вже прибули до Німеччини, з їхніми родинами. Однак у цьому питанні діятиме обмеження тисячею людей на місяць.

У проекті домовленостей, який ще може бути змінений, йдеться про те, що взамін на дозвіл возз’єднання родин Німеччина зменшить на ту ж цифру кількість біженців, яких країна приймає з Греції та Італії згідно з домовленостями ЄС.

Об'єднання сім'ї застосовуватиметься тільки до шлюбів, укладених до втечі мігрантів, і лише за умови, що зацікавлені особи не вчинили жодних злочинів та у випадках, коли буде очевидно, що біженцям не вдасться скоро повернутися додому.

Питання міграції було одним з ключових на попередніх консультаціях про формування коаліції, які тривали протягом цього тижня за закритими дверима. Після узгодження всіх питань партії можуть перейти до офіційної частини переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.