РФ планує і в 2018 році не платити внески до Ради Європи – ЗМІ

П'ятниця, 12 січня 2018, 16:11

Росія, швидше за все, продовжить на 2018 рік мораторій на виплату внеску в бюджет Ради Європи.

 Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дипломатичне джерело.

"Поки всі рішення в силі і, очевидно, позиція по внеску РФ залишиться незмінною і в 2018 році. Виплати не поновляться, поки делегація РФ не повернеться в Парламентську асамблею Ради Європи ", - уточнив співрозмовник агентства.

При цьому він вказав, що розбіжності між Москвою і Страсбургом за півроку з моменту оголошення рішення про припинення сплати внеску так і не були подолані.

"Необхідна умова про внесення поправок до регламенту асамблеї, що скасовують норми щодо позбавлення голосу національних делегацій, так і не були прийняті. І, як стало відомо, РФ знову відмовляється направляти заявку на підтвердження повноважень в ПАРЄ на 2018 рік", - пояснило джерело.

Разом з тим співрозмовник запевнив, що в разі розв'язання кризи з ПАРЄ Росія готова розглянути питання про повернення виплат внеску в повному обсязі.

Як відомо, раніше у Москві визнали, що ПАРЄ не зніме санкції, а РФ не повернеться до асамблеї на найближчій сесії, однак залишили можливість для того, щоби відновити участь у роботі ПАРЄ згодом.

План, який мав привести до зняття санкцій з росіян, детально описаний у статті "Битва за гроші та за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій скасування санкцій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.