Фальшивий сигнал тривоги про ракетну атаку призвів до паніки на Гаваях

Неділя, 14 січня 2018, 13:43

Мешканці і гості Гаваїв не на жарт перелякалися, коли отримали сигнал про ракетну атаку на острови.

Про це повідомляє BBC.

Зранку у суботу мешканці Гаваїв отримали на телефони повідомлення з сигналом тривоги наступного змісту: "Загроза з боку балістичної ракети, що прямує до Гаваїв. Негайно шукайте укриття. Це не навчання".

 

Повідомлення спричинило паніку і напади істерики у багатьох гавайців. Дехто сприйняв сигнал тривоги по-філософськи, стверджуючи, що споглядання краси Гаваїв – не найгірший спосіб померти.

Пізніше з’ясувалося, що повідомлення було помилково надіслано працівником Агентства кризового управління Гаваїв, що під час рутинної процедури передачі зміни "натиснув не на ту кнопку".

Текст повідомлення у системі оповіщення електронною поштою був змінений через 18 хвилин, на мобільні телефони відкориговане повідомлення розіслали лише через 38 хвилин.

 "Мені шкода за біль і плутанину, спричинені інцидентом. Я теж дуже засмучений через це" - сказав губернатор штату Девід Іге.

Свої вибачення принесло і керівництво надзвичайних служб Гаваїв.

В той же час президента США Дональда Трампа, який у момент інциденту грав у гольф, накрило хвилею критики через брак реакції чи коментарів.

У Білому ж домі розповіли, що Трампу повідомили про сигнал тривоги, назвавши його "навчаннями у штаті".

Варто зазначити, що Гаваї є одним з найближчих до північної Кореї американських штатів. Саме тому тут встановлено систему  оповіщення щодо ракетних ударів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.