У Франції наглядачі блокують тюрми на знак протесту після нападу в'язня

фото, відео
Понеділок, 15 січня 2018, 13:17

У Франції співробітники в'язниць оголосили страйк, вимагаючи посилення заходів своєї безпеки після нападу на трьох наглядачів.

Про це повідомляє AFP.

Близько 100 наглядачів заблокували тюрму суворого режиму в Ванден-ле-В'єй на кордоні з Бельгією. До проведення акцій протесту співробітників в'язниць закликали профспілки.

 

Наглядачі заблокували головний вхід до тюрми пральними машинами, а також запалили шини перед будівлею.

Акція протесту проходь також у пенітенціарному центру в місті Френ на півдні Франції, одному з найбільших в світі, а також біля в'язниць в Марселі і Ліоні.

Причиною страйку став напад ув’язненого на наглядачів в комуні Ванден-ле-В'єй. Напад здійснив Крістіан Ганчарскі, який відбуває 18-річний термін за участь у терористичній атаці на синагогу в Тунісі в 2002 році.

Ганчарскі знаходиться у французькій в'язниці з 2009 року. Він кинувся на охоронців в четвер після того як дізнався, що може бути екстрадований до США у зв'язку з розслідуванням нападів 11 вересня 2001 року. Тюремна служба повідомила, що ув'язнений був озброєний ножицями і лезом бритви, він поранив трьох наглядачів.

Співробітники тюремної охорони заявили, що умови утримання Ганчарскі останнім часом були пом'якшені, незважаючи на те, що наглядачі говорили про те, що він планував напад.

Начальник в'язниці подав у відставку після нападу, ален заявив, що Ганчарскі не проявляв ознак агресії.

У суботу профспілки вийшли з переговорів з Міністерством юстиції Франції, заявивши, що вони не отримали "конкретної відповіді" на свої вимоги посилити безпеку навколо небезпечних в'язнів.

У в'язницю, де знаходиться Ганчарскі, скоро переведуть Салаха Абдеслама, єдиного вцілілого учасники Паризьких терактів в листопаді 2015 року.

Абдеслама переведуть до Ванден-ле-В'єй з в'язниці на півдні Парижа в лютому під час розгляду в Бельгії справи щодо перестрілки з поліцією в цій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.