Мадрид збереже пряме управління над Каталонією, якщо переоберуть Пучдемона

Понеділок, 15 січня 2018, 14:04

Мадрид продовжить пряме управління над Каталонією, якщо Карлеса Пучдемон переоберуть главою уряду.

Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, передає El Pais.

Рахой визнав у понеділок, що Народна партія наробила помилок у Каталонії, однак стверджує, що уряду, завдяки активації 155 статті Конституції країни вдалося зупинити незаконне проголошення незалежності автономії.

"Ми, як партія (Народна партія) зробили помилки, ми визнаємо їх, і ми повинні зробити з них висновки", - сказав глава уряду під час зібрання партії. "Реакція влади призвела до ситуації, яка виявилася доброю для Іспанії, хоча, можливо, вона не була такою для Народної партії", - додав він.

За словами Рахоя, пряме управління над Каталонією буде залишатися в силі до тих пір, поки наступний глава уряду не вступить на посаду.

Однак цього не трапиться в разі переобрання лідера партії "Разом за Каталонію" Карлеса Пучдемона, який з жовтня минулого року перебуває у Брюсселі через відкриті проти нього кримінальні справи в Іспанії.

Раніше повідомлялося, що основні сепаратистські партії Каталонії погодились переобрати Карлеса Пучдемона на посаду глави Женералітету (уряду регіону) в кінці цього місяця.

Як відомо, іспанський уряд відхилив можливість того, що відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон може керувати регіоном з екзилу в Бельгії.

Нагадаємо, 21 грудня у Каталонії відбулися дострокові вибори до регіонального парламенту. Партії, що підтримують незалежність автономії, зберегли абсолютну більшість

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.