ЄС планує вилучити 8 країн із "чорного списку" податкових гаваней

Понеділок, 15 січня 2018, 19:11

Посадові особи Європейського союзу запропонували видалити вісім юрисдикцій з "чорного списку" податкових гаваней, схваленого ЄС у грудні.

Цей крок, на думку критиків, може стати ударом по кампанії ЄС проти ухилення від сплати податків, повідомляє Reuters.

Минулого місяця країни ЄС вирішили укласти так званий "чорний список" податкових гаваней, щоб зупинити найбільш агресивні методи ухилення від сплати податків.

Однак тепер 8 із 17 юрисдикцій, які увійшли до списку, будуть вилучені з нього після того, як вони запропонували змінити свої податкові правила, пише агентство, посилаючись на документи ЄС.

Юрисдикціями, рекомендованими для вилучення, є Панама, Південна Корея, Об'єднані Арабські Емірати, Барбадос, Гренада, Макао, Монголія і Туніс.

Ця пропозиція буде обговорюватися на зустрічі послів ЄС в середу і, як очікується, буде прийнята міністрами фінансів ЄС, коли вони зберуться на наступному тижні в Брюсселі.

Юрисдикції, які залишаться в "чорному списку",  це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа і Тринідад і Тобаго.

ЄС прийняв рішення створити єдиний "чорний список" після чергового витоку офшорних документів під назвою Panama Papers. Рекомендоване вилучення Панами може викликати особливий протест.

Представники ЄС заявили, що мета "чорного списку" - переконати юрисдикції стати більш прозорими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.