У Лондоні без почестей відкрилось нове посольство США, яке критикував Трамп

фото
Вівторок, 16 січня 2018, 15:24

У Лондоні вперше відкрило свої двері для публіки нове посольство США, яке президент Дональд Трамп минулого тижня  розкритикував як занадто дороге та із поганим розташуванням.

Про це повідомляє Associated Press.

Американські посадовці кажуть, що нове посольство коштувало 1 мільярд доларів (1,38 мільярда фунтів) і було повністю профінансоване грошима, отриманими від продажу інших державних об'єктів США в Лондоні.

Нова будівля посольства США в Лондоні 

Нова будівля у формі куба майже вдвічі більша за попереднє приміщення посольства. Вона стала найдорожчою будівлею посольства, коли-небудь побудованою Сполученими Штатами.

Посол США у Британії Роберт Джонсон назвав нове енергоефективне приміщення посольства "вдалою покупкою". За його словами, посольство, у якого немає огорожі по периметру, є як гостинним, так і безпечним.

Відзначається, що офіційне відкриття об'єкта відбулось без жодних церемоній.

Нагадаємо, Трамп заявив, що не планує бути присутнім на відкритті нового посольства США в Лондоні через те, що вважає його будівництво поганою інвестицією адміністрації Барака Обами. З цієї причини він скасував свій візит до Британії.

У Британії зібрали 1,8 млн підписів під петицією проти державного візиту Трампа і його аудієнції з королевою Єлизаветою. Обурення британців викликала міграційна політика американського президента.  

Британські ЗМІ повідомляли, що Трамп відмовився приїхати в Лондон через страх перед масовими протестами. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.