Колишній головний стратег Трампа дасть свідчення у справі про втручання РФ

Вівторок, 16 січня 2018, 16:07

Колишній головний стратег президента США Дональда Трампа Стів Беннон у вівторок зустрінеться за зачиненими дверима з комітетом Палати представників США, який розслідує втручання РФ в президентські вибори 2016 року.

Про це повідомляє Reuters.

Інтерв'ю Беннона з комітетом відбудеться після публічної сварки Беннона з президентом з приводу коментарів для книги Майкла Вульфа "Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа".

У книзі зацитовані слова Беннона, який назвав зустріч за участю соратників Трампа, у тому числі його сина і зятя, з російським адвокатом "зрадницькою" і "непатріотичною".

Зустріч відбулася після того, як Дональду Трампу-молодшому повідомили, що у російського уряду є компромат на кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон, на що він відповів: "Мені це подобається".

Беннона звільнили з Білого дому в серпні. Він повернувся працювати на ультраправий новинний сайт Breitbart News, продовжував спілкуватися з Трампом і намагався просувати порядок денний президента.

Але після виходу книги Трамп звинуватив Беннон в тому, що він "втратив розум". Через шість днів Беннон пішов зі свого поста виконавчого директора Breitbart News. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.