НАТО закликає Сербію та Косово до діалогу після вбивства сербського політика

Середа, 17 січня 2018, 09:16

В НАТО засудили вбивство провідного сербського політика та закликали Сербію й Косово повернутися до переговорів за посередництва ЄС.

Про це заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску, передає The Associated Press.

Лунгеску заявила, що миротворчі сили під проводом НАТО, створені в 1999 році, "продовжують гарантувати безпечне середовище та свободу пересування в Косові" після вбивства, яке сталося у вівторок, 16 січня.

За її словами, НАТО повністю підтримує діалог між Белградом і Приштиною, що відбувається за сприяння ЄС, та закликає до того, щоб цей діалог продовжувався, оскільки він важливий для миру та безпеки в регіоні.

Як відомо, Сербія вийшла з переговорів ЄС щодо покращення відносин з Косовом після убивства сербського політика в Косово.

Лунгеску закликала "всі сторони до стриманості, аби зменшити напруженість і дозволити судовим органам провести повне розслідування".

Нагадаємо, лідер косовських сербів Олівер Іванович був застрелений вранці 16 січня в північній частині міста Косовська Митровиця.

Іванович - колишній чиновник сербського уряду та керівник політичної партії косовських сербів "Свобода, демократія, справедливість".

Суд Косова раніше засудив Івановича за скоєння військових злочинів під час війни 1998-99 роках. Однак цей вердикт був скасований. Саме в цей період триває перегляд даної справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.