До Молдови не пустили улюблену журналістку Путіна, яка летіла до Додона

Середа, 17 січня 2018, 11:55

Прикордонна поліція Молдови відмовила у в'їзді в країну телеведучій російського телеканалу НТВ Іраді Зейналовій, яка мала взяти інтерв'ю у президента країни Ігоря Додона.

Про це повідомляє Newsmaker.md та російське агентство "ТАСС".

Інформацію про те, що Зейналовій заборонили в'їхати на територію Молдови підтвердили в прес-службі Прикордонної поліції країни. Там уточнили, що російська журналістка летіла рейсом Стамбул-Кишинів. "Вона не змогла документально підтвердити мету свого візиту", - пояснили відмову на в'їзді в прес-службі.

За словами прес-секретаря Прикордонної поліції, Зейналова "усно розповіла про запланований офіційний візит", але ніяких відповідних документів або запрошень не надала.

Як повідомляє ТАСС, президент Молдови Ігор Додон вже засудив дії уряду республіки, який не дозволив в'їзд в Кишинів російській телеведучій. "Ми домовилися, що вона прилетить до Кишинева на моє запрошення, і я дам їй інтерв'ю. Такі дії уряду ускладнюють процес відновлення повноцінного діалогу і співпраці з нашим стратегічним партнером Росією", - сказав він.

Варто зауважити, що Ірада Зейналова, за твердженням колег, є улюбленою тележурналісткою Володимира Путіна. Так, за останні 4 роки вона тричі брала інтерв'ю у президента Росії - в 2014, 2016 та 2017 роках.  Входить до еліти російських державних пропагандистів. У 2012-2016 роках була ведучою недільного випуску програми "Время" на Першому каналі. Після захоплення Росією Криму президент нагородив її медаллю "За заслуги перед відтчизною" через її роботу з обгрунтування анексії у ЗМІ. 

Зазначимо, що Прикордонна поліція Молдови вже неодноразово відмовляла у в'їзді в країну російським журналістам.

Нагадаємо також, що нещодавно у Молдові спікер парламенту країни Андріан Канду підписав замість президента Ігоря Додона закон, що забороняє ретрансляцію в країні російських новин та інформаційно-аналітичних програм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.