Порошенко підписав євроінтеграційний закон щодо безпечності та гігієни кормів

Середа, 17 січня 2018, 18:18

Президент України підписав закон "Про безпечність та гігієну кормів", який набирає чинності через два роки з дня його опублікування.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держслужби з питань безпеки продуктів харчування і захисту прав споживачів.

У законі визначаються правові та організаційні засади виробництва, обігу, маркування та представлення кормів, регулювання відносин між органами виконавчої влади та операторами ринку кормів.

"У ньому, зокрема, наводяться визначення основних термінів, окреслюються повноваження органів виконавчої влади у зазначеній сфері, засади та порядок здійснення державного контролю, права та обов‘язки операторів ринку кормів, механізм їх державного регулювання виробництва та обігу", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, законом вносяться зміни до Законів України "Про ветеринарну медицину", "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" та деякі інші закони, прийняття яких необхідно для належної реалізації положень Закону України "Про безпеку та гігієну кормів".

"Закон направлений на створення умов розвитку ринку кормів в Україні та, зокрема, сприятиме зростанню виробництва якісних кормів, а також надасть можливість зменшити фінансове та адміністративне навантаження на операторів ринку запровадить еквівалентні європейському законодавству норми. Крім того, документ підвищить рівень захисту здоров‘я тварин", - зазначили у Держспоживслужбі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.