Сесія ПА НАТО у Києві відбудеться в 2019 році - Парубій

Середа, 17 січня 2018, 21:13

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що Парламентська асамблея НАТО відбудеться в Києві навесні 2019 року.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе за результатами зустрічі в Києві, повідомляє УНІАН.

"Коли востаннє я був у Грузії, там проходила Парламентська асамблея НАТО, і проходила у Тбілісі", - сказав Парубій і зауважив, що дуже рідко ПА НАТО відбувається не в країнах-членах НАТО.

Він нагадав, що взявши за приклад цей прецедент, звернувся до президента ПА НАТО Паоло Аллі з проханням провести чергове засідання у Києві.

"Після двох сесій і дискусій вже прийнято рішення, що навесні 2019 року Парламентська асамблея НАТО відбуватиметься в Києві", - сказав спікер українського парламенту.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що сесія Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу в Україні вперше відбудеться у 2020 році.

Як відомо, Україна не є членом Альянсу, але представники Верховної ради беруть участь в роботі асамблеї в якості асоційованої делегації. Як правило засідання ПА НАТО проходять в країнах-членах альянсу, але бувають і винятки – зокрема, весною 2017 року сесія асамблеї відбулася в Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.