Канцлери Німеччини й Австрії виступили за зміцнення зовнішніх кордонів ЄС

Четвер, 18 січня 2018, 07:51

Німеччина й Австрія виступають за скорочення нелегальної міграції до країн Європейського Союзу та зміцнення зовнішніх кордонів спільноти.

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель після зустрічі зі своїм австрійським колегою Себастьяном Курцом у Берліні, передає Deutsche Welle.

Під час зустрічі Меркель наголосила на необхідності зміцнення партнерських відносин з країнами походження біженців задля боротьби з нелегальною міграцією з цих країн. За словами канцлерки ФРН, з країнами походження мігрантів слід шукати "нових форм співробітництва", а також вести боротьбу з нелегальними перевізниками.

Себастьян Курц своєю чергою наголосив, що вирішення проблеми нелегальної міграції полягає у "належному захисті зовнішніх кордонів та кращій допомозі на місці".

Водночас, за його словами, Відню не можна дорікати щодо його участі у подоланні міграційної кризи, оскільки Австрія у ЄС посідає друге місце за кількістю прийнятих прохачів притулку в перерахунку на кількість населення країни. Курц також зауважив, що дискусія щодо квот на розподіл мігрантів всередині ЄС займає "занадто багато місця".

Ще у часи перебування на посаді міністра закордонних справ Австрії, Курц активно критикував "політику гостинності" щодо біженців, якої дотримувалася Меркель.

По-різному ставляться Берлін та Відень і до європейських квот на розподіл біженців. Австрія підтримує позицію таких країн, як Польща й Угорщина, які відмовляються приймати мігрантів згідно з запропонованими Брюсселем квотами, а ФРН, навпаки, виступає за реалізацію квотного принципу у розподілі мігрантів в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.