Улюблена журналістка Путіна таки потрапила до Молдови з допомогою Додона

Четвер, 18 січня 2018, 13:44

Улюблена журналістка російського президента Ірада Зейналова, яку днями не пустили в Молдову, 17 січня ввечері знову приїхала в Кишинів на запрошення президента цієї країни Ігоря Додона.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс".

Вона заявила журналістам, що має намір взяти інтерв'ю у Додона, а також поспілкуватися з людьми й підготувати матеріал про стан відносин між країнами.

Зейналова підкреслила, що у неї немає ніякої образи з приводу того, що її спочатку не пустили в Молдову.

"Немає абсолютно ніякої образи, ні на кого. Сталася якась накладка. Ми отримали згоду на інтерв'ю, перебуваючи в Туреччині. Прилетіли в Кишинів зі Стамбула, не погодивши це питання. Молдавські прикордонники, які тоді працювали з нами, виконували свої професійні обов'язки", - сказала Зейналова.

"Це незалежна держава зі своїми правилами. Ми це розуміємо, і у нас немає ніякої образи. Не хотілося б, щоб такий інцидент якимось чином вплинув на відносини Росії і Молдови, оскільки це по-справжньому братський для нас народ, і ми зацікавлені в тому, щоб наші відносини завжди були на хорошому, високому і позитивному рівні", - заявила вона.

Зейналова повідомила, що отримала запрошення від президента Додона і в четвер, 18 січня, візьме у нього інтерв'ю.

Раніше повідомлялося, що прикордонна поліція Молдови відмовила у в'їзді в країну телеведучій російського телеканалу НТВ Іраді Зейналовій, яка мала взяти інтерв'ю у президента країни Ігоря Додона.

Прикордонна поліція пояснила це тим, що вона не змогла підтвердити мету візиту в країну.

Варто зауважити, що Ірада Зейналова, за твердженням колег, є улюбленою тележурналісткою Володимира Путіна. Так, за останні 4 роки вона тричі брала інтерв'ю у президента Росії - в 2014, 2016 та 2017 роках.  Входить до еліти російських державних пропагандистів. У 2012-2016 роках була ведучою недільного випуску програми "Время" на Першому каналі. Після захоплення Росією Криму президент нагородив її медаллю "За заслуги перед вітчизною" через її роботу з обгрунтування анексії у ЗМІ. 

Зазначимо, що Прикордонна поліція Молдови вже неодноразово відмовляла у в'їзді в країну російським журналістам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.