У Польщі покарали трьох осіб, які витерли ноги об український прапор

фото
П'ятниця, 19 січня 2018, 15:58

У Польщі суд покарав трьох молодих людей, які у вересні минулого року на Ринковій площі міста Свідниця зняли український прапор, потоптали його та витерли об нього своє взуття.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Прапор висів над входом до Судетської промислово-торгівельної палати, його повісила агенція з працевлаштування Smart Work, яка має офіс у будинку. Минулого року відеокамера муніципальної варти зафіксувала молодих людей, які зняли з будівлі прапор, а потім розтоптали його і витерли об стяг своє взуття.

 

Муніципальна варта затримала компанію на місці та викликала поліцію, а на своєму порталі повідомила, що було "усунуто, здійснено публічну наругу, знищено та пошкоджено" прапор, а затримані підозрюються у порушенні однієї із статей Кримінального кодексу Польщі.

Згідно зі статтею, той, хто у Польщі зневажає, знищує, пошкоджує або усуває один з державних символів іноземної держави, встановлений у громадському місці представництвом цієї держави або згідно з розпорядженням польського органу влади, карається штрафом, обмеженням свободи або позбавленням волі на строк до одного року.

Однак поліція у Свідниці висунула затриманим звинувачення у "крадіжці та знищенні майна", заявивши, що над прапором не було здійснено наругу, оскільки його було вивішено приватно, а не урядом або органом влади.

Правопорушення вчинили 20-річна Катажина С., 21-річна Марта В. та 25-річний Анджей Б. За знищення українського прапору вони повинні заплатити фірмі з посередництва праці 150 злотих. Кожний з них заплатить також 300 злотих штрафу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.