Шульц попередив про загрозу для партії у разі нових виборів у Німеччині

П'ятниця, 19 січня 2018, 17:48

Лідер соціал-демократів Німеччини (СДПН) в п'ятницю закликав членів його партії схвалити коаліційні переговори з консерваторами канцлерки Ангели Меркель або ризикнути піти на нові вибори, які можуть зашкодити партії.

Про це повідомляє Reuters.

Відмова від переговорів "приведе до нових виборів і в досить короткостроковій перспективі", - сказав лідер соціал-демократів в інтерв'ю журналу Der Spiegel. Він нагадав, що соціал-демократи показали найгірший результат з 1933 року на виборах у вересні і у разі нових виборів зазнають ще більших втрат, свідчать опитування.

"Якщо сторонам не вдасться сформувати уряд з більшістю в Бундестазі, то виборці покарають їх", - сказав він.

Шульц також висловив дратівливість у зв’язку із закликами до його політсили перейти в опозицію, зазначивши, що тепер СДПН  має право поліпшити життя повсякденних німців.

Нагадаємо, у неділю 7 січня стартували попередні переговори про формування нової "великої" коаліції у Німеччинi за участю консерваторів ХДС/ХСС та соціал-демократів.

Як відомо, Німеччина встановила антирекорд за термінами формування уряду. Парламентські вибори у країні відбулись ще 24 вересня, однак коаліцію досі не сформовано. У своїй новорічній промові Меркель пообіцяла у новому році "швидко сформувати стабільний уряд". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.