За час антиурядових протестів в Ірані загинули вже 20 осіб

Вівторок, 2 січня 2018, 09:20

Державне телебачення Ірану повідомило про щонайменше дев'ятьох загиблих під час антиурядових протестів в ніч на 2 січня.

Таким чином за кілька днів протестів, за офіційними даними, загинули вже 20 осіб, повідомляє Associated Press.

Державне телебачення повідомило, що шестеро протестувальників було вбито під час нападу на поліцейську дільницю в місті Кахдаріджан. Повідомляється, що зіткнення були викликані бунтівниками, які намагалися вкрасти зброю з поліцейського відділку.

Державне телебачення також повідомило, що 11-річний хлопчик і 20-річний чоловік були вбиті в місті Хомейнішар. Серед загиблих також член Революційної гвардії Ірану, який був убитий в місті Наджафабаді.

За даними державного ЗМІ, всі троє були розстріляні мисливськими рушницями. Це перший випадок, коли за час протестів був убитий член іранських сил безпеки.

Новинна агенція Mehr повідомила, що в понеділок увечері нападник за допомогою мисливської рушниці вбив поліцейського і поранив трьох інших в Наджафабаді. Однак не зрозуміло, чи є поліцейський те член гвардії однією і тією ж жертвою.

Протести охопили Іран наприкінці минулого року. Детальніше про передумови, можливі причини та наслідки читайте у експертній колонці "Газ, наркотики та обурення молоді: що стоїть за "початком революції" в Ірані".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.