Президент Болгарії наклав вето на антикорупційний закон

Вівторок, 2 січня 2018, 14:09

Президент Болгарії Румен Радев у вівторок наклав вето на законопроект про боротьбу з корупцією, прийнятий парламентом в грудні, заявивши, що законопроект не дозволить ефективно розслідувати корупційні схеми.

Як повідомляє Reuters, Радев пішов на цей крок лише через день після того, як Болгарія, найбідніша і найкорумпованіша країна Європейського Союзу, прийняла піврічне головування у ЄС.

Болгарія здійснила незначні кроки у боротьбі з корупцією і організованою злочинністю, а Європейська комісія неодноразово дорікала чорноморській країні за те, що вона не притягала до відповідальності і не карала вірогідно корумпованих чиновників.

Згідно із законом, схваленим парламентом два тижні тому, створюється спеціальний підрозділ по боротьбі з корупцією, призначений для розслідування справ щодо високопосадовців.

"Я вважаю, що прийнятий закон не тільки не створює адекватної правової основи для боротьби з корупцією, але навіть буде ускладнювати її", - аргументував своє вето Радев.

Експерти раніше критикували законопроект через те, що члени нового підрозділу мали обиратись парламентом і таким чином не мали б повної не залежності та могли використовуватися тими, хто при владі переслідує своїх опонентів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.