Лідер Каталонії прилетів у Копенгаген попри загрозу арешту

Понеділок, 22 січня 2018, 10:09

Екс-глава Каталонського уряду Карлес Пучдемон у понеділок вранці прилетів у Копенгаген, незважаючи на попередження іспанського прокурора про видачу європейського ордеру на його арешт.

Як повідомляє видання El Pais, літак Пучдемона вилетів з Бельгії близько сьомої ранку і приземлився в столиці Данії о 8:20 за місцевим часом.

Це вперше за 80 днів каталонський політик покинув Бельгію після того, як втік туди, переховуючись від судового переслідування в Іспанії за його роль у спробі відокремлення Каталонії.

Офіс державного прокурора Іспанії заявив в неділю, що він повторно видасть європейський ордер на арешт Пучдемона, якщо той покине Бельгію і приїде до Данії.

У Копенгагені Пучдемон планує взяти участь в дебатах в Копенгагенському університеті під назвою "Каталонія і Європа на перехресті за демократію".

Нагадаємо, сепаратистські партії, які отримали більшість у парламенті за підсумком дострокових виборів, мають намір переобрати Пучдемона главою каталонського уряду. Мадрид наполягає, що Пучдемон не може управляти регіоном, якщо продовжить переховуватись за кордоном. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.