Росія дестабілізує Балкани, щоб завадити євроінтеграції регіону - Клімкін

Понеділок, 22 січня 2018, 16:41

Росія дестабілізує Балкани, намагаючись зашкодити європейській та євроатлантичній інтеграції всього регіону, зокрема Сербії.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2017 році та пріоритетам 2018 року.

"Ми уважно слідкуємо за ситуацією на Балканах, де Росія намагається надзвичайно активно працювати, дестабілізуючи весь регіон, і намагаючись зашкодити його європейській і євроатлантичній інтеграції, зокрема щодо Сербії. І ми це знаємо", - сказав він.

Глава МЗС повідомив, що найближчим часом він відвідає Белград.

"Ми дуже уважно слідкуємо за ситуацією на Балканах, ми намагаємося розвивати наші зв'язки із всіма Балканськими країнами. Ми домовилися з моїм колегою, що я найближчим часом відвідаю Белград.

Будемо говорити й про політичний вимір, а також про економічний і гуманітарний виміри. Для нас дуже важливо, щоб уряд Сербії послідовно працював проти найманців на Донбасі, але також, хоча ми розуміємо, що Сербія формально не приєдналася до санкцій ЄС, не працював з окупованим Кримом. Це будуть мої ключові питання до діалогу з урядом Сербії", - сказав міністр.

Нагадаємо, посол України у Сербії неодноразово заявляв, що Сербія не реагує на дані щодо участі її громадян у війні на Донбасі.

Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню "ЛНР", від початку конфлікту на Донбасі воювали більш як 300 громадян Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: