Клімкін: Не про інтриги треба думати в Раді Європи, а щоб РФ забралася з Криму

Понеділок, 22 січня 2018, 18:05

Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що деяким політикам у Раді Європи варто зосередитися на тому, щоб РФ забралася з Криму та Донбасу, а не інтригах навколо повернення російської делегації у ПАРЄ.

Про це глава МЗС України написав у своєму Twitter.

"Деякі політики в Раді Європі набагато більше часу і сил витрачають на те, щоб повернути Росію в РЄ (ПАРЄ - Ред.), а не на те, щоб Росія забралася з Криму і Донбасу. В результаті можемо отримати не Раду Європи, засновану на цінностях, а Раду Європи, засновану на політичних інтригах. Було б дуже шкода", - написав він.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд наполягає, що Росія має повернутися до роботи в ПАРЄ до саміту організації, який запланований у наступному році.

Він також вважає, що Росія та інші "проблемні" країни-члени РЄ мають залишатися  у складі організації, доки вони не порушують 4 статті Європейської конвенції з прав людини.

За словами Ягланда, Рада Європи опинилася у фінансовій кризі та буде змушена скорочувати активність через одночасне зменшення внесків від Туреччини та Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.